venerdì 15 giugno 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες! Είμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι!


Είμαστε όλοι Έλληνες! Είμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι!

Πρόσκληση για δράση των ευρωπαίων πολιτών για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιουνίου, 2012 9η

Paneuropean action "We are all Greeks ! We are all Europeans!" on June, 9th. European people demonstrating for the United States of Europe in Athens, Genova, Bruxelles, Milan, Rome, Florence, Dusseldorf, Tortona and Paris. (photos editing by Nicola Vallinoto)



Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ως πολίτες της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στην προοδευτική πολιτική και κοινωνικά κινήματα, απορρίπτουμε το επιλογή να εγκαταλείψουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που αφορούν τους, προκειμένου να «καθησυχάσει τις αγορές». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη με εκείνους που, στην Ελλάδα ως σε πολλές άλλες χώρες, να κοιτάξουμε το μέλλον με αγωνία και αισθάνονται αβοήθητοι στο πρόσωπο του ενός κρίση φαίνεται αδύνατο να ξεπεραστούν. Εμείς όμως αισθάνονται ότι είναι δυνατό για να πάει η πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνοχής και αλληλεγγύης και, ταυτόχρονα, να βρούμε μια εφικτή διαδρομή από η κρίση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι "Grexit" θα σώσει το ευρώ και την ΕΕ - το ίδιο ισχύει και για η δρακόντεια και αδιάκριτη περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, στις οποίες οι επενδύσεις, την κοινωνική δαπανών και σπάταλη κακοδιαχείριση τίθενται στο ίδιο επίπεδο, με καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων και τις προοπτικές τους για το μέλλον. Ο φόβος για το μέλλον πρέπει να αντικατασταθεί από τη συνοχή και τη διακρατική δημοκρατία. Ο Οι Έλληνες είναι τα πρώτα θύματα της κακής διακυβέρνησης, η διαφθορά πολλών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, και η έλλειψη μιας πραγματικής ευρωπαϊκής κυβέρνησης. Αλλά για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση δραματική δίνη η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει ένα διαφορετικό μέρος από εκείνο που μέχρι τώρα διαδραμάτισε η Merkozy δίδυμο, το ΔΝΤ και την Επιτροπή. Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αν να σαμποτάρει το ίδιο και να πάνε πίσω στις παλιές κακές ημέρες όλων εναντίον όλων, ή για την επανέναρξη της του έργου της ομοσπονδιακής Ένωσης. Η πρώτη απαίτηση θα είναι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική κυβέρνηση να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο, το οποίο διατέθηκε προϋπολογισμός επαρκεί για να του φιλοδοξίες, και έτσι είναι σε θέση να εκπέμπουν τα ευρωομόλογα. Το πρώτο και αποφασιστικό κριτήριο είναι το τι θα γίνει και για την Ελλάδα με τις  αραμονές μέχρι το εκλογές της 17 του Ιουνίου. Επίσης, εναπόκειται στην ΕΕ και τα κράτη μέλη προκειμένου να επιτύχει μια θετικό, τώρα. Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η μοίρα του μνημονίου που υπεγράφη από την ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Είμαστε σίγουροι ότι η επιβολή του Μνημονίου απλά όπως είναι και μέσα η προβλεπόμενη προθεσμία είναι απαράδεκτη και αντιπαραγωγική.
Καλούμε, συνεπώς, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στην πρώτη θέση για να:
1. Ανοίξτε ξανά τη συζήτηση για τις πιο κοινωνικά επιζήμια μέρη του μνημονίου το ίδιο?
2. Επανεξέταση των προθεσμιών για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η οποία όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος και την ίδια στιγμή αφήνουν το στρατιωτικό τις δαπάνες ή τα προνόμια της Εκκλησίας ανέγγιχτη, ή αδυνατούν να διανέμει ομοιόμορφα το κόστος?
3. Έναρξη ενός σχεδίου οικονομικής και χρηματοδοτικής βοήθειας για την Ελλάδα τώρα, όχι για την συνήθη μαμούθ έργα των μεγάλων υποδομών, οι οποίες δεσμεύονται σε αποτυχία, αλλά για ένα Πράσινο New Deal επικεντρώθηκαν στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και η οικολογική μετατροπή της Ελλάδα, καθώς και σε μια σκληρή μάχη κατά της διαφθοράς και αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όχι λιγότερο που απαιτείται είναι ευρωπαϊκές εγγυήσεις έτσι ώστε να παγώσουν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, και μια ισχυρή στήριξη εκ μέρους της η ΕΕ να λάβει λεπτομερείς πληροφορίες για την ελληνική καταθέσεις στην Ελβετία και στην άλλες χώρες. Αλλά "εξοικονόμηση" Η Ελλάδα δεν είναι αρκετή. Το όλο σχέδιο της ευρωπαϊκής βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο, στραγγάλισε από όλα-την ιδεολογία της αγοράς, την ιδιοτέλεια των εθνικών κυβερνήσεων, και την ψευδαίσθηση ότι εμπιστοσύνης μπορεί να επανακτηθεί από το τράβηγμα κάτω του κοινωνικού κράτους και τη θέση των συνόρων και πάλι. Αυτό συνταγή, που έχει επιβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλά άλλα χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, δεν θα λειτουργήσει.
Για την επίλυση της κρίσης πρέπει να κάνουμε δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη είναι να ξεπεραστεί η κατασταλτική λογική του φορολογικού Compact και προκαταλαμβάνει από έναρξη μιας νέας σειράς μέτρων για την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αναπροσανατολίσει τους πόρους προς την κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής Ευρωπαϊκό σχέδιο της κοινωνικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη - αυτά τα μέτρα πρέπει να είναι χρηματοδοτούνται μέσω του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, το φόρο άνθρακα, και τα ομόλογα έργων. Το δεύτερο είναι να κάνουμε ειρήνη με τη δημοκρατία και να οργανώσει μια εκστρατεία εν όψει των Ευρωπαϊκές εκλογές το 2014 για μια Συντακτική Συνέλευση, της οποίας έργο θα είναι να συντάξει ένα ομοσπονδιακού συντάγματος που θα υποβληθεί στους ευρωπαίους πολίτες για την έγκριση σε πανευρωπαϊκό Ευρωπαϊκή δημοψήφισμα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ευθύνη μέχρι τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία, ξεκινήσει μια πολυπόθητη δημόσιο συζήτηση γύρω από θετικές προτάσεις νέων μέτρων για να χειριστεί την κρίση, και να ξεκινήσει μια νέα συντακτική διαδικασία. Είναι καιρός να δράσουμε.
Δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για χάσιμο. 

Ευρώπη. Μαΐου, 2012 31ο

Ενώστε την έκκληση για δράση των ευρωπαίων πολιτών για την Ελλάδα και την Ευρώπη τον Ιούνιο, 9ος 2012
Οργανώστε μια εκδήλωση (flash mob, sit-ότι, κλπ.) στην πόλη σας.
Στείλτε e-mail στο: genova@mfe.it, κιν:. +39.347.0359693
Facebook: Είμαστε όλοι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι.

Nessun commento:

Posta un commento